Welkom


* Casa Solsidan is op 06-12-2021 omgedoopt naar CasaTiny, (zie dagboek)

Welkom op de website van Casa Tiny!

Bij deze, presenteren wij ons gezellige familiehuis aan de Costa Blanca!

De woning heeft drie tweepersoons slaapkamers ,een zonneterras en een schaduwterras op de begane grond en op alle verdiepingen een ruim dakterras. Verder is er een woonkamer, eetkeuken, twee badkamers met douche en wc. Op twee slaapkamers is er een vast bedje of ruimte om een babybedje te plaatsen.

De omgeving van Algorfa is ideaal voor zonaanbidders, golfers, wielrenners, rustzoekers of gezinnen met kinderen die graag willen genieten van alles wat Spanje te bieden heeft. Dit alles in combinatie met alle voorzieningen en gemakken van een complete, grote woning met volledige inrichting .

Juist nu,.. in deze onrustige coronatijden een veilig gevoel, de gezelligheid en de privacy van een ruime typisch Spaanse Casa, op twintig autominuten van een heerlijk strand en een heerlijk gezamenlijk zwembad op vijf meter afstand van CasaTiny.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is b290269a-e4a7-4005-a266-1d89d2e88a16.jpg
Een gedeelte van het terras aan de voorzijde van de woning, aan de achterzijde grenzend aan de keuken is er een schaduwterras.

Achter het huis op vijf meter afstand is er een gezamenlijk ( voor 20 huizen) goed onderhouden ruim zwembad, geschikt voor jong en oud en zelfs voor de allerkleinsten.


Het zwembad is alleen toegankelijk met een sleutel die in het huis aanwezig is. In verband met Covid-19 wordt het zwembad drie maal daags, op gezette tijden gedesinfecteerd.

De Costa Blanca ” witte kust”
Het klimaat in dit gebied is uitermate gezond, de combinatie van schone lucht, het tropische weer en het heldere licht, heeft een bijzonder verkwikkende uitwerking op lichaam en gezondheid.
De WHO heeft niet voor niets de Costa Blanca uitgeroepen tot de streek met het gezondste en meest aangename klimaat van Europa!
Behalve een positieve invloed op je humeur, heeft het klimaat ook een positieve invloed op mensen met klachten zoals, astma, eczeem, reuma, gewrichtsaandoeningen.

De Costa Blanca heeft te maken met een vrij lang zomerseizoen, al in April kunnen de eerste zomerse dagen genoteerd worden. Het zomerse weer houdt ten minste tot September aan. In juli en Augustus loopt het kwik aan de gehele Costa Blanca op tot temperaturen rond de dertig graden en landinwaarts enkele graden hoger. Kans op een temperatuur rond de veertig graden is hier een stuk kleiner als aan bijvoorbeeld de Costa del Sol. Voor mensen die extreme hitte willen vermijden is de Costa Blanca dan ook een betere keuze dan het zuiden van Spanje.

De kans op een regen of onweersbui neemt toe in September en het blijft het in de avond minder lang warm . Aan de Costa Blanca valt relatief weinig neerslag, ongeveer veertig% minder dan in Nederland. Maar als het regent is de het gemiddelde dat valt binnen een etmaal, wel aan de hoge kant.

De winterperiode is uitgesproken mild aan de Costa Blanca. Overdag gemiddeld tussen de veertien en twintig graden, maar vaak ook warmer, waardoor je overdag vaak nog aan het strand kunt liggen , terwijl men in Nederland binnen bij de kachel zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *