(Dag)excursie Ibiza of FormenteraIbiza als dagtocht
De supersnelle Ferry verlaat de haven van Denia om 7.30 en doet er twee uur over om rond 9.30 uur in de haven van Sant Antoni te eindigen.
De rest van de dag kun je dan heerlijk genieten van Ibiza om later die avond om 21.00 uur Ibiza weer te verlaten richting de haven van Denia waar je om 23.00 uur arriveert.

Ibiza met overnachting
Voor diegenen die graag wat langer willen genieten van alles wat Ibiza te bieden heeft is het een aanbeveling om dit te combineren met een overnachting op het eiland. Op internet worden regelmatig combinaties aangeboden van bootreis en hotels waarbij soms de overtocht bijna gratis is. Kosten variëren tussen 65 en 70 euro en zijn retourtickets
TIP: als groep reis je vaak wat voordeliger, meer informatie vind je op de website van Balearia.

Dagje Formentera
Wil je liever naar een wat rustiger eiland, dan is Formentera een mooie optie. De fast ferry “Ramon Lull”,vertrekt elke dag ,behalve de dinsdag uit de haven van Denia. Deze boot vertrekt om 9.00 uur morgens waarna je twee uur en dertig minuten later op Formentera staat om van de mooie stranden te genieten.
De ferry verlaat het eiland weer om 21.00 uur. De kosten voor een retourticket variëren tussen 50 en 65 euro.

Aerial view.

De reisafstand van CasaTiny tot aan de haven van Denia is honderd achtenveertig kilometer en de reistijd een uur en 26 minuten.
Je kunt ook vanuit de haven van Alicante naar Ibiza varen per veerboot, een boottocht naar Ibiza is namelijk ook leuk vanwege de tocht zelf!
Met name in de zomermaanden is er op de boot veel te doen, zoals de vertoning van films, entertainment door dj’s en er zijn verschillende bars en restaurants aan boord.

N.B; Er zijn plannen van Isla Air Express om 365 dagen per jaar te gaan watervliegen tussen Denia, Alicante, Benidorm en de Balearen. Dit om het voor toeristen mogelijk te maken om te gaan eilandhoppen. Hoever deze plannen in 2020 gevorderd zijn is nu nog niet te zeggen, er is ook nog geen officiële datum bekend, de gesprekken met de autoriteiten verlopen hoopgevend, maar traag!