Stranddagje 🏄‍♂️

Guardamar del Segura
Afstand vanaf CasaTiny: 18,5 km, 20 autominuten.
Mooi zandstrand met een kleine boulevard en een goede kwaliteit restaurants, schoon en betaalbaar!

TIP: Er zijn diverse soorten strandbedden te huur, maar vanuit onze vakantie woning kun je ook de opklapbare strandbedden met matrassen meenemen zodat je hiervoor geen kosten hoeft te maken!

Klimaat; dankzij de bijzondere geografische ligging aan de zee met de bergen in het achterland heeft Guardamar een zeer gunstig klimaat. In de winter blijft de temperatuur op een aangenaam hoog niveau, in de zomer wordt het dan weer niet te heet.

De stranden zijn bereikbaar per auto, openbaar vervoer, fiets en ook toegankelijk voor minder validen. Parkeren van de auto is gratis!

De Costa Blanca staat bekend om haar prachtige brede zandstranden ,en Guardamar del Segura is daar geen uitzondering op.
Guardamar is een mediterrane badplaats met een groot dennenbos en duinen aangrenzend aan een elf kilometer lang wit zandstrand. Guardamar ligt aan de monding van de rivier en is van oudsher een gebied van vissers en boeren.
Het meest bezocht zijn de Playa Centro en Playa La Roqueta.

Aan de linkerkant loop je door tot Playa El Campo, een mooie, kleine boulevard ,met volop eetgelegenheden. Aan de rechterkant loop je door tot aan de Moncayo Beach, met strandtentjes en hele luxe strandbedden.

Dit hele grote blauwe hotel noemen wij het smurfenhotel, het hotel is een mooi oriëntatiepunt. Vanaf dit hotel naar links lopen kom je uiteindelijk op de boulevard uit.

Guardamar del Segura of kort Guadarmar is een gemeente in de provincie Alicante en ligt aan de monding van de rivier Segura in het zuiden van Valencia op slechts twintig minuten van de luchthaven van Alicante, “El Altet”.
Guardamar is het meest zuidelijke puntje van de Costa Blanca waar “Valenciano”, een dialect van het Catalaans wordt gesproken.