Weekmarkten

Aan de Costa Blanca is er elke dag wel een markt te vinden, openluchtmarkten,”Mercadillo” zijn erg populair in Spanje!

iOp verschillende weekmarkten zijn er open lucht restaurants, van koffie met een gebakje tot een volledige warme maaltijd.
 • In de omgeving van CasaTiny is er dagelijks een weekmarkt te bezoeken.
  TIP: google op weekmarkt omgeving Algorfa.
  Onderstaande markten hebben wij bezocht en kunnen we aanbevelen
  Donderdag
 • Rojales, afstand, 13 km vlak bij het gemeentehuis in het centrum, aan de Calle Albeniz parkeren aan de Malecon del Soto, veel kleding en kleine huisraad.
 • Zaterdag
 • Torrevieja, afstand, 20 km,locatie naast Aquapolis, het waterpark naast de provinciale weg 332.Elke vrijdag van 9.00 tot 14.00, dit is de grootste markt in de omgeving. .Op deze markt is echt van alles te koop. Kleding, handdoeken,speelgoed, tassen, groente fruit en nog veel meer. Goed te combineren met een bezoek aan de dagelijkse souvenirmarkt aan de Paseo Maritimo de la Libertad, hier vind u houten vaste marktkraampjes die souvenirs verkopen. In de zomermaanden is dit een druk bezochte markt en een mooie combinatie van wandelen over de boulevard, uit eten, en de kermis.
  Almoradi, afstand, 12 km vanaf Algorfa , markt rondom de Plaza de la Constitucion, in het centrum van de stad bij de kerk. Dit is een grote markt en doet wat spaanser aan dan de vele andere grotere markten in de omgeving, veel gezellige terrasjes in de straatjes. .Parkeren is soms lastig omdat de markt midden in het oude centrum ligt, maar als je rond 10.00 op de markt bent is parkeren nog geen probleem.
 • Persoonlijke noot: wij zijn zeer gecharmeerd van deze markt, altijd als wij in Spanje zijn gaan wij hier naar toe. Spaanser als deze markt wordt het bijna niet!

Prachtig kerkje midden in Almoradi, te bezichtigen tijdens de weekmarkt op zaterdag

Zondag
Mercado del Campo, locatie Guardamar del Segura, afstand, 21 km,
Deze markt is te bereiken vanaf de CV-895,die tussen Guardamar de Segura en Rojales loopt. Elke zondag van de maand. Het is een drukke en gezellige markt met veel horeca en live muziek . Men kan er ontbijten en lunchen in talloze buiten restaurantjes. (Zie ook de aanbeveling op Tripadvisor).Er is een uitgebreide vlees, groente en fruit markt, veel kleding en zelfs een open lucht kapper, meubels, bedden etc.